Onze Wmo-diensten

Betaalbare juridische ondersteuning voor particulieren bij Wmo-zaken: honderden cliënten gingen u al voor!

Wat als uw gemeente uw huishoudelijke hulp gaat stopzetten of verlagen? Wat als uw rolstoelaanvraag of woningaanpassing wordt afgewezen? Of wilt u als belangenvereniging of politieke partij een informatieavond organiseren met Jurist Wevers als gastspreker, om cliënten over hun rechten te informeren? Dit zijn voorbeelden van zaken, waarin u bijgestaan kan worden. Zowel particulieren als ondernemers zijn natuurlijk van harte welkom.

Vanwege de strikte commerciële instelling van veel advocatenkantoren, krijgen particulieren vaak helaas niet de aandacht die zij verdienen. Helaas is dit met Wmo-zaken ook het geval, waardoor veel burgers niet krijgen waar zij recht op hebben, terwijl deze groep hulpbehoevenden juist extra steun nodig hebben. Jurist Wevers is er om deze groep mensen te ondersteunen, want het kan en mag niet zo zijn dat in Nederland ouderen, zieken en gehandicapten aan hun lot worden overgelaten. Om die reden behandelt Jurist Wevers zeer veel Wmo-zaken, zodat deze kwetsbare groep te allen tijde bij Jurist Wevers terecht kan. De volgende taken neem ik in overleg van u over:

– Het contact voeren met de gemeente
– Het aanvragen van huishoudelijke hulp of andere Wmo-voorzieningen
– Spoedaanvragen van huishoudelijke hulp of andere Wmo-voorzieningen
– Aanwezig zijn met het keukentafelgesprek (indien mogelijk)
– Het indienen van bezwaar als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente
– Het aanvragen en voeren van een voorlopige voorziening (kort geding) bij spoedeisende situaties bij de rechtbank
– Het aanvragen en voeren van een rechtszaak

U kunt uiteraard contact opnemen om uw situatie en mogelijkheden te bespreken. Jurist Wevers wil in ieder geval benadrukken dat u een korting op het aantal uur huishoudelijke hulp of een korting op bijvoorbeeld het budget voor persoonlijke begeleiding niet zonder meer hoeft te accepteren. Gemeenten gaan helaas vaak veel te ver, waardoor u vaak minder ondersteuning krijgt dan waar recht op bestaat. Ook hoeven eventuele kosten u niet af te schrikken, omdat bij een gewonnen bezwaar- of gerechtelijke procdeure uw gemaakte kosten worden vergoed.

Gastspreker, informatiemiddagen en informatieavonden, juridische adviezen, etc.

Informatieavond Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) te Duiven, over de veranderingen in de huishoudelijke hulp.

Informatieavond Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) te Duiven, over de veranderingen in de huishoudelijke hulp.

Vanwege de onduidelijkheid die de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning met zich meebrengt, is mr. Kevin Wevers al talloze keren ingeschakeld om als (hoofd) spreker aanwezig te zijn bij informatiebijeenkomsten door heel het land. Het gaat dan om bijvoorbeeld gastcolleges bij het ROC, Stichting MEE, of actie-bijeenkomsten van politieke partijen zoals de SP en de PvdA en uiteraard de vele informatiebijeenkomsten die worden georganiseerd door de vakbond FNV. Ook u kunt Jurist Wevers als gastspreker naar uw bijeenkomst laten komen, voor een laag tarief. Eén ding is zeker: met mr. Wevers haalt u zeer veel deskundigheid in huis, waardoor elke doelgroep goed geïnformeerd wordt. Presentaties op maat zijn vanzelfsprekend mogelijk.

Daarnaast heeft Jurist Wevers meerdere adviezen geschreven en gesprekken gevoerd met bijvoorbeeld wethouders , om de deskundigheid over de Wmo 2015 te delen. Ook wordt vaak ingesproken bij raadsvergaderingen, om gemeenten te wijzen op de vele juridische risico’s. Feit is dat veel mensen onbekend zijn met de materie en Jurist Wevers weet allen in heldere, makkelijke taal voor te lichten. Heeft u een advies nodig of wilt u bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst organiseren? Neem dan contact op.

[contact_form]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.